Martijn Kleppe

Category List


Tag List


Tag CloudArchive

Sex sells

January 03, 2012 at 2:33 PM

Adverteerders weten het al lang: sex sells! Maar de 'kijkcijfers' van foto's op NUfoto.nl & de fotorubriek In Beeld van NRC.nl laten zien dat ook 'journalistieke' foto's beter bekeken worden wanneer er bloot op staat.

Nu.nl vermeldt elke dag welke nieuwsberichten het best gelezen zijn maar ook welke foto's het beste bekeken worden. Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt en dat liegt er niet om. Van de tien best bekeken foto's gaan er maar liefst negen over 'vrouwelijk schoon, en als het enigszins kan op vrouwelijk naakt. Borsten, billen, mooie rondingen; ze staan garant voor goede kijkcijfers', zoals de redactie van NUfoto.nl het zelf omschrijft. Maar NUfoto.nl blijkt niet de enige te zijn. De best bekeken serie van NRC's In Beeld is onder het zelfde onderwerp te scharen: 'De modellen van Victoria's secret op de catwalk' is duidelijk de best bekeken serie van het jaar.

NRCNUfoto2.jpg

Links het bericht van NRC over de best bekeken serie van In Beeld. Rechts het bericht op de weblog van Nu.nl over de best bekeken foto's op NUfoto.nl

 

Het effect van dergelijke overzichten liegt er trouwens niet om. Toen ik de best bekeken foto's op NUfoto.nl bekeek van het afgelopen weekend, kwam de foto van de 'Meiden van Holland topless tijdens Nieuwjaarsduik' me wel erg bekend voor. Was de foto hergebruikt om de nieuwsjaarsduik van dit jaar wellicht wat op te leuken? Nee hoor, het antwoord was simpeler en kwam via Twitter van Chris Heijmans, chefredacteur NUfoto.nl:

 

NUblog2.jpg

Het bericht op de weblog van Nu.nl over de meest bekeken foto op NUfoto.nlTags: Lijstjes NUfoto NRC.nl In beeld
Category: Fotografie

Add Pingback

Please add a comment

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.