Martijn Kleppe

Category List


Tag List


Tag CloudArchive

Tot nu toe heb ik een aantal geweldige kansen gehad om mijn proefschrift onderzoek onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het is verschenen als boek. We hebben het spel Mijn Icoonfoto's gemaakt. In het Persmuseum mocht ik een tentoonstelling maken. En nu is er een speciale editie van Elsevier, die ik mede mocht samenstellen.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan dit prachtige nummer. Research, discussieren, informeren bij anderen, meer discussieren, schrappen, meer research en nog veel meer discussieren. Terwijl ik voor mijn boek juist onderzocht hoe redacteuren foto's kiezen, stond ik nu aan de andere kant: samen met het geweldige team van Elsevier was ik degene die nu de foto's koos. Regelmatig ervaarde ik daarbij de conclusies van mijn onderzoek. Een daarvan benadrukt het belang van het persoonlijke geheugen van redacteuren wanneer zij beeldmateriaal kiezen voor schoolboeken. Vaak is het beeld dat een redacteur van een gebeurtenis heeft, leidend voor de definitieve keuze van de foto.

Nu kon ik zelf eens ervaren welke rol dat persoonlijke geheugen speelt en dat was best wel een uitdaging ;) Ik ben dan ook erg benieuwd naar de reacties, dus laat het me gerust weten. Het tijdschrift is nu te koop in de boekhandel of via de website van Elsevier. Bekijk een voorproefje hieronder. Koopt dat blad! 

 

 

 

 

 

 

Add Pingback

Please add a comment

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.